KONSERTER

 

VI HÖRS PÅ NYÅRSKONSERTEN 31 december 2022!


VÅRA KONSERTER ges med stöd av KULTURRÅDET

TIDIGARE KONSERTER

31

DECEMBER

2021

12:00

31

DECEMBER

2021

16:00

NYÅRSKONSERT I BERWALDHALLEN

med Sveriges festligaste symfoniorkester, ljuvligt mousserande. Stockholms Strauss-Orkester bjuder upp med sprudlande musik på årets sista dag.


Medverkande

Marianne Eklöf mezzosopran och programvärd

Fredrik Zetterström baryton

Dansare från Stockholm Dance Academy BASE23

Susanna Carreno, Bianca Johnson-Wessman, Perla Albihn, David Tengblad

Andrej Nikolaev dirigent

Judith Simon koreograf


Oförglömligt berusande!DITT TRYGGA KONSERTBESÖK

Detta gäller när du besöker Bervaldhallen. Läs mer


PROGRAM VID ALLA KONSERTER

Franz von Suppé – Boccaccio Marsch 

Joseph Lanner – Hoffnungsstrahlen. Walzer

Rudolf Sieczynski – Wien mina drömmars stad

Eduard Strauss – Weit aus! Polka schnell

Leonard Bernstein – Lonely Town

Josef Strauss – Mein Lebenslauf ist Lieb´und Lust. Walzer

PAUS  35 min

Josef Strauss – Die Libelle. Polka Mazurka

Julius Fucik – Den gamla brumbjörnen. Polka

Jens-Christoph Lemke – fagott

Johann Strauss d.y. – Im Sturmschritt. Polka schnell

Johann Strauss d.y. – Intermezzo ur Indigo

Hans Christian Lumbye – Feedronningen. Galopp

Imre Kálmán –  ”Csárdásfurstinnan”: Valsduett

Extranummer


Marianne Eklöf mezzosopran och programvärd

En av vår tids fantastiska sångerskor. Hon är mezzosopran och har i många år haft världen som arbetsfält men också varit verksam på Malmö Opera och tillhörde i 25 år den fasta ensemblen på Kungliga Operan i Stockholm. Där har hon gjort roller som Octavian i Rosenkavaljeren, Carmen, Eboli i Don Carlos, Brangäne i Tristan och Isolde, Ortrud i Lohengrin och inte minst Klytaimnestra i Elektra. Eklöf är även verksam som regissör och är sedan 2019 ordförande i Stockholms Strauss-Orkester.


Fredrik Zetterström baryton

En av Sveriges främsta barytonsångare som gjort bejublade rollgestaltningar vid Drottningholms Slottsteater, Kungliga Operan, Malmö Opera, GöteborgsOperan, Folkoperan, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Den Jyske Opera, NorrlandsOperan,  VärmlandsOperan och Trönderoperan i Trondheim. Han har även framträtt vid Brooklyn Academy of Music i New York och Chicago Opera Theater. Zetterström har särskilt uppmärksammats för sina starka och ytterst levande porträtt av Greven i Figaros bröllop, Figaro i Barberaren i Sevilla, Leporello i Don Giovanni, Don Pizarro i Fidelio, Jago i Otello, Escamillio i Carmen och titelrollen i Eugen Onegin. Man kan även höra honom i många konserthus runt om i Sverige.


Andrej Nikolaev dirigent

Violinist i Kungliga Hovkapellet som även är verksam som dirigent. Genombrottet skedde under en pågående föreställning av Nötknäpparen på Kungliga Operan i Stockholm där Andrej fick ersätta dirigenten som hastigt insjuknat. På kort varsel, direkt på konserten, och med stor framgång ersatte han även årets dirigent Mika Eichenholz som på grund av sjukdom blev tvungen att avsäga sig uppdraget. Tack Andrej!


Judith Simon koreograf,

utbildades vid Kungliga Svenska Balettskolan och blev efter avslutad utbildning direkt engagerad vid Kungliga Operan 1988. Judith dansade tidigt i sin karriär soloroller och tävlade i internationella balettävlingar. Detta ledde till att hon utnämndes till solist 1993 och till premiärdansös 2000. Judiths starka teknik och sprakande personlighet gav henne många huvudroller och solistuppgifter under hennes karriär på Operan samt under internationella turnéer till exempelvis Japan, USA, Brasilien, England, Italien, Tjeckien.


BASE 23 Stockholm Dance Academy

Susanna Carreno, Bianca Johnson-Wessman, Perla Albihn, David Tengblad

Anneli Alhanko och Eva Johnson har skapat en skola där kvalitet och dansglädje står i fokus. Här finns både höjden och bredden, BASE23 erbjuder professionella utbildningar såväl som hobbykurser. Här möts stora som små dansdrömmar, från de första trevande, trippande stegen till de fullfjädrade dansarna och artisterna på väg ut i arbetslivet.


Marc Power konsertmästare,

kommer från en musikerfamilj i Tasjkent, Uzbekistan. Efter studier vid Moskvas konservatorium spelade han som 1:e konsertmästare vid Bolsjojs Akademiska Teater, Opera och Balett i Tasjkent. 1990 flyttade han till Sverige och anställdes året därpå i Kungliga Hovkapellet. Han är konsertmästare i Stockholms Strauss-Orkester, Power Strings och Stockholmsensemblen.


Stockholms Strauss-Orkester,

bildades 1992 som ett utflöde av det år 1960 bildade Svenska Strauss-Sällskapet. Drivande kraft var Berth Vestergård, också en av grundarna till Strauss-Sällskapet. Orkestern är bildad på mönster av – och med samma instrumentuppsättning som – orkestern Capelle Strauss, vilken verkade under ledning av medlemmar av familjen Strauss mellan 1827 och 1901. Den har också samma klädsel med röda frackar och vita byxor som musikerna i Capelle Strauss bar vid hovbalerna i Wien.